تهران، شاداباد، خیابان 17 شهریور، خیابان عبدالرحیمی، پلاک 26

آنادایز آلومینیوم چیست و کاربرد های آن

امتیاز دهید

آنچه در این مقاله می خوانید

آنادایز آلومینیوم

آنادایز آلومینیوم  یکی از عملیات‌ها و خدمات مهم برای پوشش‌دهی سطح پروفیل‌ها و در واقع یکی از فرآیندهای تولید پروفیل آلومینیوم محسوب می‌شود. شاید باید این مسئله را اینطور باید توضیح داد که پروفیل‌های آلومینیومی با آنودایز کردن در برابر هرگونه آسیب‌های احتمالی مقاوم می‌شوند.

تمامی فرآیندهای تولید پروفیل آلومینیوم با آنودایز کردن آن‌ها تکمیل می‌شود. در حالت کلی بدون آنودایز سیون کردن این فلز، قطعات آلومینیوم استفاده نمی‌شود؛ به این دلیل که سطوح پروفیل‌های آلومینیومی بعد از اکستروژن، مقاومت لازم را نداشته و به راحتی در برابر خوردگی آسیب می‌بینند. در عملیات آندایزینگ پروفیل‌های یک روکش از اکسید آلومینیوم را بر رویه پروفیل اکستروژن شده می‌پاشند که این رویه اکسیدی اغلب ضخامتی در حد 10 تا 20 میکرون و گاهی بیشتر دارد.

هر چند پروفیل‌های آلومینیوم، در حالت کلی یک لایه اکسید معمولی بر سطح خود دارد؛ اما این حد به میزانی نیست که بتواند حفاظت لازم را ایجاد کند. بنابراین با آنودایز سیون کردن قطعات آلومینیومی، این روکش حفاظتی با قطر بیشتری شکل می‌گیرد. ضمن اینکه پروفیلی که آنودایز شده باشد، قابلیت فرم‌ پذیری و رنگ ‌پذیری بهتری خواهد داشت. علاوه بر مقاوم سازی فرایند آنودایزینگ موجب بهتر شدن و زیبا شدن سطح کار از جمله در پروفیل های ساخنمانی میشود

آنادایز کردن به چه صورت است؟

آنادایز کردن پروفیل آلومینیوم، به این شکل بوده که در این روند بدون واسطه نیروی الکتریسیته از یک مایع الکترولیت متناسب، عبور داده می‌شود که این رویه در آلومینیوم آند و در آلیاژ دیگری کاتد محسوب می‌شود. لایه پاشیده شده بر رویه‌ی آلومینیوم یک سطح مناسب در ضخامت‌های مختلف با توجه به موارد متنوعی ایجاد می‌کند.

بنابراین آنودایزینگ به فرایندی تلقی می‌شود که در جریان آن یک لایه مناسب اکسید بر روی قطعات آلومینیومی ایجاد می‌شود؛ این عملیات‌ها موجب استحکام، مقاوم بودن در مقابل خوردگی، قابلیت فرم‌پذیری و همچنین بهتر کردن بسیاری از قابلیت‌های فیزیکی فلز آلومینیوم می‌شوند.

 

 

 

 

فرایند آنادایز آلومینیوم و تاثییر در زیبایی آلومینیوم

آنودایز کردن با تشکیل یک رویه مات و یا براق بر سطح قطعات آلومینیوم، ظاهری زیبا و درخور، جهت کاربرد این پروفیل‌‌ها در نماهای تزئینی به وجود می‌آورد. ضمن اینکه امروزه می‌توان فرایند آنودایز کردن را در تنوع رنگی مختلفی انجام داد. این گوناگونی سبب خواهد شد که خریدار هر طیف رنگی از پروفیل‌های آلومینیومی را که می‌خواهد تهیه کند.

نکته‌ای که لازم است درباره آندایزینگ به آن اشاره کرد، این موضوع است که اینعملیات‌ باید   به صورت حرفه‌ای توسط متخصصین و در شرایط حرفه‌ای انجام گیرد. زیرا اگر فرایند کار با تخصص و دقت کافی انجام نگیرد، موجب آسیب دیدن قطعات آلومینیومی خواهد شد. تولید آنودایز های رنگی از طریق انشعابات اکسترود آلومینیوم در یک محفظه الکترولیتی نمک فلز، صورت می‌گیرد.

نمونه آنادایز طلایی پولیش شده

رنگ استاتیگ یا آنادایز؟

آنودایزینگ یک عملیات الکتروشیمیایی می‌باشد که یک رویه اکسید آلومینیومی را با سطح قطعه آلومینیوم، در می‌آمیزد که هر اندازه این سطح پوششی آندی کردن ضخامت بیشتری داشته باشد، دوام و ماندگاری آن نیز افزایش خواهد یافت.

آندی کردن آلومینیوم، مزیت‌های بسیاری دارد که باعث استقامت و استحکام آن در مقابل شرایط جوی فرسایش کننده و همچنین ایجاد مقاومت در برابر زنگ زدن و پوسیدگی این فلز خواهد شد. به این دلیل که این رنگ الکتروشیمیایی با سطح پروفیل آلومینیوم خوب در آمیخته شده، به راحتی از سطح فلز جدا نمی‌شود و دچار فرسایش نخواهد شد. در حالی که رنگ‌ها و لایه‌های حفاظتی پودری از جمله رویه‌های محافظتی به شمار می‌روند، نسبت به سایر لایه‌های پوشش‌ بیشتر دستخوش فرسایش صورت گرفته از طریق عوامل طبیعی آسیب زننده، قرار خواهند گرفت.

تابش مستقیم نور خورشید، رطوبت موجود در دما و اکسیداسیون شدن و آسیب‌های فیزیکی، در این نوع رنگ‌کاری‌ها به زودی موجب پوسیدگی و جدا شدن، پوشش‌های رنگی خواهد شد. هر چند که رنگ‌های پودری از طیف رنگی متنوعی نسبت به رنگ‌های آنودایز برخوردار هستند.

فرایند های آنادایز آلومینیوم

  1. الکترولیت آلومینیوم را به صورت اچ در آوردن
  2.  ایجاد اکسید آلومینیوم
  3.  در هم ترکیب کردن تعدادی از اکسیدهای آلومینیوم، به کمک الکترولیت آنودایز کردن هر چند که دو عملیات اول و دوم برای پخش و پراکنده کردن لایه پوششی آنودایز است، اما سومین مرحله از ایجاد آن‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد که این موضوع سبب کم کردن استقامت آلیاژ آلومینیوم خواهد شد.

اغلب سطح بندی شده در فرایند تولید پروفیل آلومینیوم به صورت قبلی یکسان می‌ماند که با رنگ کردن یا انجام شیوه‌های پوششی به همان صورت، کار تکمیل می‌شود. همانطور که گفتیم برای انجام عملیات آندی کردن باید تخصص لازم به کار برد و از شرایط ایده‌آل و مناسب برای صورت دادن این اقدام بهره برد.

کاربرد های آنادایز آلومینیوم

که آنودایز شده باشند را می‌توان به راحتی در نماهای ساختمانی، به روش پانچ شده در اشکال مختلف هندسی و مستمر به کار برد.

  • پروفیل‌های پروفیل آلومینیومی آندی شده، می‌توانند به هر تنوع رنگی شکل گیرند و رضایت سلایق متفاوت مشتری را به همراه داشته باشند.
  • شکل ظاهری شفاف آلیاژ آلومینیوم با آنودایز شدن، برآمده می‌شود که این رویه پوششی براقی فلز آلومینیوم را حذف نمی‌کند.
  • آندی کردن آلومینیوم به راحتی پوسیده و کنده نمی‌شود و همچنین در مقابل تغییرات شرایط جوی نامساعد استقامت بالایی دارند.
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *